Attendance and punctuality are two of the most important aspects of being a successful student at The City of Leicester College.

We expect all students to attend college every day and to attend all lessons and activities on time. Building this discipline into college life will not only support their studies but will help develop organisational skills for the future.

Click on the relevant tabs opposite to view our term dates and important dates for your diary.

Timing of the College Day

KEY STAGE THREE (KS3)
YEAR 7 & 8 DURATION
8.30Registration10 minutes
8.40Period 160 minutes
9.40Period 260 minutes
10.40BREAK45 minutes
11.05Period 360 minutes
12.05Period 460 minutes
13.05LUNCH45 minutes
13.50Registration20 minutes
14.10Period 560 minutes
15.10End of the day

 

KEY STAGE FOUR (KS4)
YEAR 9, 10 & 11 DURATION
8.30Registration10 minutes
8.40Period 160 minutes
9.40
Period 260 minutes
10.40BREAK25 minutes
11.05Period 360 minutes
12.05Period 460 minutes
13.05Registration20 minutes
13.25LUNCH45 minutes
14.10Period 560 minutes
15.10End of the Day